Netflix in België


Netflix in België!

Er zijn geruchten dat Netflix naar België komt! Maar wie kan het gebruiken?


Wie kan Netflix gebruiken?

Netflix is voorlopig regio gebonden , momenteel is Netflix actief in de Verenigde Staten, Canada, Latijns-America, het Verenigd Koninkrijk , Ierland en recent in de skandinavische landen, Noorwegen, Zweden en Finland.

Als Netflix beschikbaar wordt in België is het in principe beschikbaar voor iedereen. Dit wil zeggen iedereen met een geldig abbonement , zie < Hoeveel kost Netflix? > voor meer info omtrent de prijs. Maar er zijn uiteraard nog enkele andere technische vereisten.
U hebt bijvoorbeeld nood aan een internetverbinding. Deze internetverbinding is uiteraard zeer belangrijk want de gehele film wordt over het internet naar uw computer of ander toestel gestreamed. U gaat dus niet eerst de gehele film downloaden en deze vervolgens bekijken, neen , ze wordt in principe stuk voor stuk naar uw toestel gestuurd terwijl u kijkt. Dit betekent uiteraard ook als uw verbinding zou wegvallen, of als deze zeer onstabiel of niet sterk genoeg is, u de film mogenlijk niet vloeiend kunt bekijken. Ondanks dat zijn onze internetverbindingen sterk genoeg om dit aan te kunnen. Als u limieten hebt op uw downloadverkeer , dan houdt u hier ook best rekening mee. Want alles wat u via het internet binnenhaalt, eveneens streaming komt op de teller.

dataverkeer

Volgens onze gegevens kun je voor Netflix de kwaliteit instellen en deze komt overeen met een gemiddeld dataverkeer
  • Goede kwaliteit: tot 0,3 GB/uur
  • Betere kwaliteit: tot 0,7 GB/uur
  • Beste kwaliteit: tot 1 GB/uur , als HD beschikbaar is gaat het om : 2,3 GB/uur
1 GB = 1024 MB

Buiten de goede internetverbinding en het abbonnement hebt u uiteraard ook wat apparatuur nodig om het op te bekijken. Meer hierover in het stuk <Hoe gebruik ik Netflix? >

PS. De huidige locatie beperkingen , kunnen omzeild worden door bijvoorbeeld verbinding te maken via vpn en zo te fingeren dat u gebruik maakt van bijvoorbeeld een Amerikaanse internetverbinding. Indien u hier meer informatie over zou willen vinden dan kunt u ongetwijfeld de nodige informatie vinden via Google.