Netflix in België


Netflix in België!

Netflix beschikbaar in België komt! Maar wat is Netflix precies?


Wat is Netflix?

Netflix is een Amerikaans bedrijf die via internet video-on-demand aanbiedt. Wat betekent dit nu precies?

Wel, iedereen kent ondertussen wel de tv-theek van Telenet en de filmbibliotheek van Belgacom. Eigenlijk is Netflix hetzelfde principe alleen is het een online applicatie. Het is dus een programma die u via uw webbrowser kunt bezoeken, vervolgens gaat u zich inloggen en krijgt u toegang tot de immense videotheek van Netflix. Voor een vast bedrag per maand krijgt u toegang tot het volledige aanbod, dus u betaald niet per bekeken film of serie zoals het bij de digitale zenders in België wel het geval is voor hun on-demand aanbod. Maar zoals de films die beschikbaar zijn voor de abbonees van bijvoorbeeld Prime.

Streaming

Laat het duidelijk zijn dat het dus niet gaat om een download service maar om een streaming service. Dit betekent dat u de films en series die u wenst te bekijken niet download op uw computer en vervolgens bekijkt, maar u deze bekijkt via de applicatie u krijgt dus nooit toegang of eigendom van video bestand die u wenst te bekijken.

U vraagt zich nu natuurlijk af, ja maar, moet ik dan altijd voor mijn computer zitten als ik een film of serie op Netflix wil bekijken. Het antwoord is gelukkig: Neen, meer hierover in het stuk. Hoe kan ik gebruik maken van Netflix?