Netflix in België


Netflix in België!

Netflix in België! Maar wat is het aanbod van Netflix precies?


Wat is het aanbod Netflix?

Het aanbod van Netflix is op z'n minst gezegd gigantisch groot. We kunnen spreken over meer dan 100.000 duizend filmtitels!

Films

Deze titels zijn uiteraard zeer uiteenlopend , er ligt een duidelijke voorkeur bij de Amerikaanse titels, je hoeft niet meteen op zoek te gaan naar de laatste van de Gebroeders Dardenne maar je vindt er ongetwijfeld je gading wel. Een duidelijke lijst wat er zal te zien zijn is niet mogelijk op te vragen want dit aanbod verschilt ook per regio, aangezien er overal wel verschillende copyright rechten en dergelijke meespelen.

Series

Naast het filmaanbod, is er uiteraard ook een uitgebreid tv-series aanbod. Series zijn de laatste tijd enorm populair geworden en dat zullen ze zeker blijven. Wees ervan bewust dat bijvoobeeld het aanbod van het gekende HBO ( Home Box Office ) niet beschikbaar zijn via Netflix aangezien zij hun eigen distrubutie systeem hebben die eveneens betalend is. Het laatste seizoen Game of Thrones zul je alvast niet tegen komen, maar wel andere topseries als Showtimes Dexter of Weeds, Of Amc's Breaking Bad, Mad Men etc. Via deze imdb link kun je een aardig overzicht zien.

Ondertitels

Nog een niet onbelangrijk feit dat ik even wil aankaarten zijn ondertitels. Gelukkig leven we niet in Frankrijk waar alles gedubbed wordt en kent de gemiddelde film- en seriefreak wel een aardig mondje engels is het toch altijd aangenaam om Nederlandse ondertitels , of op zijn minst engelstalige ondertitels ter beschikking te hebben. Het is nog onduidelijk of voor het volledige aanbod Nederlandstalige ondertitels ter beschikking zullen zijn. Dit is echter onwaarschijlijk aangezien hier zeer veel werk en terug copyright zaken bij te pas komen. In het huidige aanbod krijgen populaire films en series uiteraard voorrang. Gelukkig zal Netflix normaal eerder in Nederland ter beschikking gesteld worden dan in België en zal er mogelijk wel al een ruim aanbod nederlandstalige ondertitels ter beschikking zijn eer we het hier in België gaan gebruiken. Het is dus nog even afwachten hoe dit afloopt.

Op zoek naar een alternatief? Kijk even op onze pagina met alternatieven voor netflix!