Netflix in België


Netflix in België!

Netflix beschikbaar in België ! Maar hoe kan ik het nu precies gaan gebruiken?


Hoe kan ik Netflix gebruiken?

Dit is misschien nog de meest uitgebreide vraag , of toch de belangrijkste vraag in het hele Netflix verhaal. Naaste de algemene vereisten zoals een abbonement bezitten en een degelijke internetverbinding , zie Wie kan Netflix gebruiken zijn er uiteraard nog een aantal technische vereisten, of mogelijkheden.

Technische Vereisten

Optie 1: Computer

De eerste optie is simpel, met om het even welke computer en een recente browser, surf je naar de website, ga je vervolgens in loggen. Kies je favoriete film of serie uit de lijst en bekijk hem zo op uw computer. Uiteraard is dit niet echt gezellig om zo met de familie samen op één bureaustoel te kruipen en vervolgens een toetsenbord vol chips en cola terug te vinden na de film.

Optie 2: Mediacenter

Eigenlijk zijn dit ook gewoon computers, maar hun video uitvoer gaat naar uw televisie. Om gebruik te kunnen maken van dergelijke mediacenter systemen is een recent tv toestel vereist waar een hdmi ingang op zit. Enkele voorbeelden van deze mediacenters zijn bijvoorbeeld :

Het gebruik van een Mediacenter is waarschijnlijk de meest gebruiksvriendelijke manier om een goede ervaring met Netflix te hebben. Echter kan dit voor de leek een waar opstakel blijken, weet je niet goed hoe er mee overweg te gaan? Probeer iemand in uw kenniskring aan te spreken om u verder te helpen of bij de lokale computerboer of bekijk even een van deze Mediaspelers.

Optie 3: Spelconsoles

Netflix kan gebruikt worden op alle grote spelconsole leveranciers. Tegenwoordig hebben veel mensen deze wel in huis en volstaat het dus om de service aan te spreken via uw spelconsole.

Optie 4: Chromecast

Dankzij de chromecast kunt u uw computerscherm streamen naar uw televisiescherm. Het is als een usb-stick die u in de televisie plaatst. Vervolgens kunt u verbinding maken vanaf uw computer en zo alles streamen naar het scherm. Dit is zeker de voordeligste manier om netflix op televisie te bekijken!

De chromecast kost € 35 en kost overal evenveel. Je kunt hem hier bestellen! Morgen al in huis! Chromecast kopen

Optie 5: Smart Tv

Ondertussen hebben we er een vijfde optie bij. Namenlijk de Smart-tv's. Bijna elke tv-producent maakt ondertussen smart-tv's, je moet eigenlijk al uw best doen om een nieuw tv-toestel te kopen die niet onder deze noemer valt.
Wat is een smart-tv precies? De televisie toestellen bevatten extra software met de mogelijkheid om bepaalde functies uit te voeren. Zoals u deze mogelijk reeds kent via uw digirecorder. Een van deze functies bevat ondertussen ook de optie om Netflix te gaan gebruiken op uw smart tv. Via deze applicatie op uw tv, gaat u inloggen met uw account en kunt u rechtstreeks gebruik maken van het aanbod van netflix. Hier enkele voorbeelden van Smart-tv's met Netflix functionaliteit. ( 48 inch / 122cm diagonaal maar alle modellen zijn in andere formaten beschikbaar )